Digitale vaardigheden verbeteren
Wil jij online handiger worden? Op deze pagina helpen we je graag verder! Kom je ergens niet uit? Onze medewerkers in de bibliotheek staan je ook graag te woord.
Boekentips over digitaal (leren)
Training digitale vaardigheden volgen
Wil je weten hoe je iets digitaal met de overheid kunt regelen? Vind je het lastig om je weg te vinden op het internet? Wil je beter leren omgaan met je telefoon of laptop? Volg dan een cursus digitale vaardigheden bij Theek 5. Bij de cursus Klik & Tik leer je om te gaan met de computer, laptop, Android tablet of iPad. Na het afronden van (één van) deze cursussen kun je vaak nog een vervolgcursus volgen.
Heb je specifieke, digitale, vragen? Deze kun je stellen tijdens het gratis inloopspreekuur van Webstek. Ook bij het Digi-Taalhuis helpen we je wegwijs te maken met de computer en het internet. Ontdek waar en wanneer Webstek en Digi-Taalhuis plaatsvinden, door te zoeken in ons activiteitenoverzicht.
Overheidszaken, belastingdienst en donorregistratie
De overheid vraagt steeds vaker om zaken digitaal te regelen en ook de zorg gaat hierin mee. Denk bijvoorbeeld aan je donorregistratie, je rijbewijs verlengen en belastingaangifte doen. Aan de ene kant enorm handig, want het gaat een stuk sneller dan het invullen van papieren formulieren. Aan de andere kant iets minder handig, omdat niet iedereen deze digitale vaardigheden (basis) beheerst.
Heb je vragen over het digitaal regelen van de zorg of overheidszaken? Of kun je hier wel hulp bij gebruiken? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in één van onze vestigingen. Meer informatie over onze diensten lees je via de pagina’s op onze website.
Mediagebruik door kinderen
Ook kinderen komen in aanraking met de digitale wereld en alles wat hierbij komt kijken. Scholen digitaliseren steeds verder en daarom is het belangrijk dat ook kinderen digitale vaardigheden (basis) beheersen. Dit gaat verder dan enkel de apps op een telefoon of tablet weten te vinden. Mediawijsheid leert kinderen van jongs af aan om veilig en bewust om te gaan met het internet en media. Ook delen zij een hoop tips voor ouders om hiermee om te gaan.
Heb je een vraag voor onze mediacoaches? Neem dan contact met ons op. Naast vragen over mediagebruik, beantwoorden zij ook vragen over het vinden van een geschikt boek en hoe je leesplezier kunt bevorderen.
Handige links
Handige Digisnapjes
Korte uitleg (max 5 minuten) om je online op weg te helpen bij digitale overheidszaken
Veilig internetten: Veilig op vakantie
Krijg de belangrijkste tips om zorgeloos en veilig online op vakantie te gaan. Bescherm je geld en gegevens en neem onze belangrijkste tips hier door. Test je kennis en doe de Veiligopvakantie-quiz.
Veilig internetten: Denk voor je deelt
Online delen van informatie kan nadelige gevolgen hebben voor jou én de ander. Deze website geeft met duidelijke voorbeelden, inzicht en advies over het delen van online informatie.
Het Informatiepunt
Handig overzicht als je iets wilt leren of hulp zoekt. Bijvoorbeeld hulp op taalgebied, digitale vaardigheden, belastingformulier, toeslagen of contact met de digitale overheid.
Oefenen.nl
Oefen met lezen, schrijven, rekenen of internetten.
Voor leden en niet-leden